Embedded Architect voor IoT projecten


Introductie

Heb jij affiniteit met elektronica en werkervaring met embedded software? Houd je daarnaast van vrijheid in je werk en werk je graag in afwisselende projecten? Dan is deze functie in Arnhem echt iets voor jou!

Organisatie

Aan de rand van Arnhem, tussen de groene bomen en de rondom gelegen parken, vind je een prachtig oud pand waar dit ingenieursbureau is gevestigd. Al ruim dertien jaar worden er vanuit deze prachtlocatie state-of-the-art oplossingen ontwikkeld voor het innoveren van software en elektronica in de maakindustrie. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van elektra. GPS heeft zijn intrede gemaakt en de kunst is om dit nog beter beschikbaar te maken voor (mobiele) apparaten dan voorheen. Om deze micro-elektronica op de juiste manier toe te passen, is er professionele kennis nodig en dat is waar onze klant in het vizier komt! Hiernaast zijn ze ook op het gebied van IoT erg actief. Zo werd er gewerkt aan de ontwikkeling van de WiFi-kamerthermostaat en de elektrische sloten van Salto.

Doorgroeimogelijkheden zijn tastbaar binnen dit bedrijf door het maken en nastreven van je eigen ontwikkeltraject. Naast het nemen van eigen verantwoordelijkheid staan vrijheid en (werk-)plezier centraal.

De sfeer binnen het team is informeel en daardoor is er sprake van korte lijnen in de communicatie. Onderling gaan de collega’s dus ook gemoedelijk met elkaar om. ’s Middags wordt er vaak gezamenlijk een wandeling gemaakt door het prachtige park naast de deur en op de vrijdagmiddag wordt er zo nu en dan wat lekkers in huis gehaald en genoten van een borrel. Wanneer jij affiniteit hebt met het innoveren van elektronica en werkervaring met embedded software, dan zit je hier al snel op je plek!

Functie

Als architect sta je op het snijvlak tussen techniek en organiseren. Door jouw leidinggevende kwaliteiten kun je de rest van je team van A tot Z ondersteunen. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de techniek. Samen met jouw team bied jij jullie klanten elektronica aan en de bijbehorende software die nodig is. Van technisch ontwerp naar professionele uitvoering, met behulp van jouw skills wordt de juiste vertaalslag gemaakt!

Om aan alle klantenspecificaties te kunnen voldoen, wordt er in eerste instantie gekeken naar de aard van het project. Wat is de wens van de klant en met welke werkmethode kunnen jullie het beste aan de slag gaan? In het klantcontact speel je een vrij grote rol. Zo ga je bij ze langs en doe je werkzaamheden als gesprekken voeren en offertes opstellen. Omdat de klant hier centraal staat, kan het voorkomen dat je als detacheerder of consultant (met minimale reistijd) buiten kantoor werkt. Dit geldt voor ongeveer 25% van de tijd, de andere driekwart werk je Inhouse op kantoor in Arnhem. Omdat ieder bedrijf anders is, worden de werkmethodes per project afgewisseld. Veel gebruikte programmeertalen hierbij zijn C en C++, Java en C#.

Al met al heb jij één doel voor ogen. De wens van de klant te vervullen. Dit doe je door jouw embedded kennis toe te passen op het werkveld en de juiste elektronica te ontwikkelen. Welke kennis je nodig hebt lees je hieronder.

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding HBO of WO (Bachelor of Master), bij voorkeur (Technische) Informatica, Embedded Systems, Elektronica (TCK);
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • Ruime kennis van en ervaring met: C++, OO, Design Patterns, Ontwikkelmethodieken en -technieken (UML, Agile, Scrum);
 • Kennis van en ervaring met operating systems (FreeRTOS, Linux, Windows CE, Android);
 • Kennis van en ervaring met elektronica is een pré;
 • Passie & drive;
 • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Woonachtig in de regio Arnhem of bereid hier naartoe te verhuizen;
 • In het bezit van rijbewijs B.

Aanbod

 • Een open collegiale werksfeer;
 • Projectmatige, afwisselende en verantwoordelijke functie;
 • Volop aandacht en ruimte voor ontplooiing op zowel technisch als persoonlijk vlak;
 • Interessante, uitdagende en ambitieuze werkomgevingen;
 • Goede primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden: competitief salaris, 29 vakantiedagen, dertiende maand en ruime reiskostenvergoeding;
 • Informele en collegiale sfeer, en gezonde balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk;
 • Ons kantoor is goed bereikbaar met openbaar vervoer;
 • Actieve personeelsvereniging;
 • Vers fruit.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.