Developer voor Hightech en Embedded Software


Introductie

Werk jij graag aan hichtech of embedded projecten binnen diverse branches, waaronder automotive, manufacturing, infrastructuur, transport of elektronica? En werk je graag aan state-of-art of hightech producten? Lees dan snel verder en wie weet ontwikkel jij jezelf binnenkort verder bij deze organisatie!

Organisatie

In Eindhoven is het hoofdkantoor gevestigd, maar sinds kort hebben ze ook een vestiging in Utrecht geopend, waar ondertussen al zo’n 30 medewerkers in dienst zijn. Sinds ’96 is dit technische systeemhuis in de markt en hebben zij aan zeer gave projecten gewerkt voor onder anderen TomTom, Thales, ASML, Philips, VanDerLande, Priva, Vialis, TKH, en veel meer! Met vestigingen in Eindhoven, Utrecht, België, Vietnam en Moskou werken hier in totaal 450 technische mensen. Wie je in het bedrijf ook spreekt, iedereen heeft technische achtergrond en houdt van een platte organisatiestructuur. In Nederland werkt het overgrote deel, namelijk zo’n 375 medewerkers.

Aan projecten wordt van begin tot eind gesleuteld en regelmatig worden volledige werkzaamheden van de R&D afdeling van een klant in opgepakt. De helft van projecten vind namelijk plaats aan de hand van Inhouse development. Het overige deel wordt veelal bij klanten direct opgepakt. Het portfolio van projecten bij deze organisatie is zeer divers. Zo hebben ze communicatieapparatuur ontwikkeld die van belang is voor de internationale defensie, een automotive plug-in mechanisme gebouwd voor boardcomputers, software ontwikkeld voor een inktjet-printer die zwaarder is dan 600 kilo, software ontwikkeld voor een complexe elektronenmicroscoop en 3D beugels geprint voor orthodontisten.

Met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar hechten ze hier veel waarde aan plezier in je werk, kennisdeling en een gedeeld enthousiasme en passie voor software ontwikkeling. Je krijgt dan ook niet voor niets de mogelijkheid om veel afwisseling in je werk te hebben. Ook kun je bij deze organisatie jouw ideeën over te ontwikkelen projecten op de vrije loop te laten in het Development Centre en daarnaast krijg je een persoonlijk opleidingsbudget van maar liefst €6.000,- per jaar! Hier sta jij als persoon en jouw ontwikkeling centraal en word je door een persoonlijke peoplemanager ondersteund. Jij bent immers de drijvende kracht van dit bedrijf!

Functie

In je functie al Java Software Engineer voor de vestiging in Eindhoven of Utrecht ben je niet bang voor iets nieuws. Je werkt aan toonaangevende en uitdagende projecten en veel nieuwe ontwikkeltechnologieën. Je werkt aan state-of-the-art producten en hightech projecten. Dit kan soms een lastige puzzel zijn maar je hebt in ieder geval continue uitdaging!

Met je passie voor techniek breng je daarnaast je kennis mee van andere programmeertalen. Je werkt aan projecten op de locatie in Eindhoven of Utrecht, of bij klanten. Doordat aan zoveel verschillende projecten en producten gewerkt wordt, huist er ontzettend veel kennis binnen dit bedrijf. Niet voor niets worden er dan ook maandelijkse kennissessies vanuit de verschillende business units georganiseerd, initiatieven besproken en inspirerende workshops gegeven door je collega’s.

Ontwikkeling en opleiding staan als een rode draad in je werk centraal en sky is the limit als het gaat om ontwikkelmogelijkheden en groei. Koester jij ambities richting Scrummaster of projectmanager? Hier kun je deze ambities op de vrije loop laten!

Functie-eisen

 • HBO Afgeronde HBO/WO opleiding richting IT;
 • Een aantal jaar werkervaring met Java;
 • Ervaring met Linux of Windows platform en kennis van C# en C++;
 • Ervaring met webtechnologieën zoals ASP.NET, PHP, HTML5, JavaScript en (My)SQL;
 • Kennis en ervaring van interface technologieën zoals SOAP, REST, JSON, TCP/IP;
 • Affiniteit met Eclipse, Visual Stuio, Google Web Toolkit, Subversion en Apache;
 • Jij bent sociaal, communicatief vaardig, een echte teamplayer en houdt graag je vakkennis op peil!

Aanbod

 • Een uitstekend salaris en aantrekkelijke secundaire voorwaarden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder nnetto onkostenvergoeding, winstdelingsregeling en pensioenregeling;
 • Een auto van de zaak of mobiliteitsvergoeding,
 • 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om lange reis te maken;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000 per jaar!
 • De mogelijkheid om 32 uur te werken;
 • Leuke uitjes van karten tot skiën en van buggyrijden tot gezellig barbecueën.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.