De salarisonderhandeling en de weg naar succes


Waarom zou je onderhandelen over jouw salaris? Omdat je anders niet krijgt wat je verdient!

Salarisonderhandeling; waarom zou je?

Je hebt uitzicht op je droombaan. Je hebt het contract bijna ondertekend. Je ziet het ook helemaal zitten. Alleen is er nog één puntje dat je moet bespreken. De salarisonderhandeling is aan de beurt! Over het algemeen is het salaris marktconform. Dat wil zeggen dat het is afgesteld op de markt en hoe het qua vraag en aanbod momenteel is gesteld. Als jij weinig concurrenten hebt bij je sollicitatie, zult je automatisch meer verdienen. Wanneer jij een van de honderden bent, zal ook het loon minder zijn.

Wanneer je een werkgever van jouw talent en kennis hebt overtuigd, dan zit er maar één ding op. Zorgen dat jij ook krijgt wat je waard bent. Vooral als je het aanbod van sollicitanten hoog is, moet jij je voordeel hiermee doen. Als je volledig overtuigd bent van je eigen kracht, dan kun je niet anders dan te onderhandelen.

Hoe begin je aan een salarisonderhandeling?

Voordat je aan een salarisonderhandeling begint is het verstandig dat je alles op een rijtje zet. Zo breng je in kaart wat je nu verdient en wat jouw secundaire arbeidsvoorwaarden zijn. Je wilt er natuurlijk niet op achteruit gaan. Daarna kijk je wat normaal is. Dus wat verdient een gemiddelde werknemer van jouw niveau en leeftijd voor ongeveer dezelfde functie? Hieruit kun je goed opmaken waar je momenteel staat.

Daarna ga je bedenken waar je heen wilt. Stel concrete doelen waarbij je een reëel percentage boven op jouw huidige salaris gooit. Nadat je het hebt berekend rond je het af naar boven. Zo kun je ruimer onderhandelen. Dit geldt niet alleen voor het loon, maar voor alle arbeidsvoorwaarden.

Hiermee gaat het lukken

Wanneer je alles uitgerekend en beredeneerd hebt, kun je de onderhandelingen aan. Neem het initiatief door contact op te nemen met de juiste persoon. Plan een gesprek in. Je wilt natuurlijk wel dat ze jou tijdens de salarisonderhandeling kunnen zien. Zorg ervoor dat je to the point bent. Vertel waar het op staat. Maar doe het allemaal met respect en vriendelijkheid. Leg uit waarom je meer wilt verdienen. Doe dit met een zelfverzekerde houding en laat je niet afschepen. Luister naar wat jouw gesprekspartner te zeggen heeft. Weerleg het met goede argumenten, maar val je gesprekspartner niet aan. Accepteer het wanneer iets niet mogelijk is. Maar ook daar zit speling. Want wat nu niet mogelijk is, kan misschien wel bij de eerste verlenging van het arbeidscontract?