Data Engineer Digitale Informatie


Introductie

Ben jij een allrounder die nieuwe technologieën moeiteloos oppakt? Wil jij bij een toonaangevende start-up aan de slag met onder andere: Python, Pyramid, ElasticSearch en JavaScript? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze klant is een klein bedrijf met een enorme maatschappelijke impact, maar ook belang. Sinds 2012 werken zij dagelijks aan het collecteren-, opslaan-, beheren-, preserveren-, ontsluiten- en toegankelijk van informatie. Op dit moment wordt er gewerkt voor meer dan 50 gemeentes (waarvan een aantal uit de top 10!), een divers aantal culturele- en nationale instituten, maar het plan is om in de toekomst zich meer te focussen op de gezondheidszorg en andere domeinen. Binnen deze sector is wet- en regelgeving een van de belangrijke factoren waar dagelijks veel rekening mee gehouden moet worden en zijn zij ook ISO gecertificeerd.


Hoe dit werkt is dat zij aan hun klanten verschillende diensten biedt middels een uniek platform. Dit platform is een complexe aangelegenheid en wordt planmatig geïmplementeerd bij een organisatie of gemeente. Een klant kan daarbij kiezen uit twee verschillende programma’s dat zich verschilt op het gebied van snelheid van implementatie en methodiek.


Ondanks de omvang van het bedrijf hebben ze grote ambities en zijn ze sinds kort ook buiten de landsgrenzen actief. De sfeer op de werkvloer is zeer informeel en jij krijgt binnen het team veel vrijheid en zelfstandigheid. Gezien het feit dat dit bedrijf nog veel plannen heeft om door te ontwikkelen, zijn we op zoek naar een Python Developer/Data Engineer die de organisatie verder helpt om het platform te verbeteren en vergroten.

Functie

Je komt terecht in een hecht team dat bestaat uit 4 vaste mensen in dienstverband. Jij zal als Junior of Medior werken samen met een tweetal andere Junioren en een Senior onder de vleugel van de Senior/Architect. Er wordt veel overlegt binnen het team en bestaat er een hoge mate van zelfstandigheid en zelfsturing binnen het team. Als developer draag je dan ook veel verantwoordelijkheid voor het platform. Dagelijks ben je bezig met het bouwen van nieuwe functionaliteiten, verwerken van taken uit de backlog, voeren van overleggen met teamleden, onderzoeken/opzoeken van nieuwe informatie, maar ook het modelleren van data, aangezien je veelal te maken hebt ongestructureerde data die netjes moet worden opgeslagen. Deze gestructureerde data moet worden opgenomen en voor toekomstige gebruikers eenvoudig beschikbaar worden gesteld. Technologieën die hierbij komen kijken zijn onder andere: Python, Pyramid, ElasticSearch en Javascript.


Mocht je nog geen ervaring hebben met de genoemde technologieën dan is dit geen probleem. Je krijgt volop de ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan en er wordt ook veel tijd en energie in jou gestoken. Daarnaast zijn er genoeg opleidingsmogelijkheden om jou snel naar een hoger niveau te tillen. De insteek is namelijk om jou zo snel mogelijk mee te laten draaien in het team!

Is programmeren je passie en groei je graag mee binnen een bedrijf dat zelf nog volop aan het ontwikkelen is? Ben je een alleskunner die nieuwe technologieën moeiteloos oppakt? Dan is dit de nieuwe baan voor jou!

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond in de richting van informatica;
 • Je kunt goed zelfstandig te werken, maar komt binnen een team ook goed tot je recht;
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands, maar beheerst ook de Engelse taal;
 • Je hebt geen moeite om een presentatie te houden voor je collega’s!

Aanbod

 • Een Junior Developer verdient hier tussen de €2300,- a €3000,-;
 • Een Medior Developer verdient hier tussen de €3000,- a €4000,-;
 • 24 Vakantiedagen per jaar;
 • Vakantiegeld;
 • Vergoeding voor laptop en/of telefoon;
 • Overige secundaire voorwaarden worden in overleg afgestemd;
 • Een informeel en ambitieus team;
 • Werken met een interessante technologie stack;
 • Een innovatief bedrijf om als (jonge) developer veel ervaring op te doen!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.