C++ Expert


Introductie

Ben jij een C++ expert en werk je graag in een internationale omgeving? Heb je affiniteit met IoT en hou je van vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan is de volgende vacature interessant voor je!

Organisatie

Deze organisatie is al meer dan dertig jaar een grote speler op de internationale Tech markt en levert RF chips, smart home communicatie en IoT applicaties. Met de missie om het aantal connecties wereldwijd te verhogen, hebben zij bijgedragen aan het vormen van de wereld zoals we die nu kennen. Dit is gedaan door bijvoorbeeld het helpen verbinden van jou met je familie via mobiele telefoons, maar ook door het toevoegen van cruciale chips aan sondeerraketten die naar Mars zijn gegaan. De organisatie is niet alleen bezig met het produceren en plaatsen van chips in producten, maar ook het hele systeem daaromheen wordt door hen onder de loep genomen. Draadloze communicatie is dus waar deze organisatie haar specialisme in heeft, waarbij ze zich richten op Bluetooth, Wi-Fi en ZigBee. Deze combinatie van communicatieprotocollen komt niet vaak voor en maakt dat veel bedrijven deze chips gebruiken in hun business. Van het kwalitatief verbeteren van bijvoorbeeld het energieverbruik van je thermostaat tot het bijdragen aan een tool om het mogelijk te maken dat ouderen langer thuis kunnen wonen, de chips van deze organisatie worden voor een scala aan doeleinden in de samenleving gebruikt.

Deze internationale organisatie heeft honderden medewerkers en heeft meerdere vestigingen over de hele wereld. De Nederlandse vestiging zit in Utrecht, waar ongeveer vijfenveertig man werkzaam zijn. De R&D afdeling bestaat uit drie teams: het analoge team, embedded team en applicatie team. Deze eerste twee houden zich bezig met het produceren van de chips, terwijl het applicatie team verantwoordelijk is voor IoT applicaties voor de klant. Ieder team bestaat uit elf man, waarvan ongeveer de helft in Nederland werkzaam is. De voertaal binnen de organisatie is daarom Engels.

De algemene sfeer wordt gekenmerkt door vrijheid, expertise en verantwoordelijkheid. Dit komt tot uiting in de flexibele starttijden (inloop tot 10:00 uur), collega’s die aan de top van de industrie staan qua kennis en ervaring en daarom ook de vrijheid krijgen om het werk op hun manier op te pakken. Er wordt binnen de teams niet op fouten gefocust, maar juist naar oplossingen gezocht en dit zorgt mede voor de relaxte en vertrouwelijke sfeer. Het pand waar de organisatie gevestigd is, bevindt zich op het plein van het centraal station van Utrecht en is dus heel goed bereikbaar. Dit samen met deskundige teams en een relaxte sfeer die wordt gekenmerkt door vrijheid maakt dit een erg interessante nieuwe uitdaging!

Functie

Binnen de organisatie zul je deel uitmaken van het embedded team of het applicatie team. Doordat de werkzaamheden binnen beide teams deels van elkaar verschillen, zullen hieronder de verschillende specificaties uiteengezet worden.

Als ervaren medior of senior embedded engineer kom je terecht in het embedded team van de organisatie. Dit team is samen met het analoge team verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de RF chips. Hier houd jij je bezig met meerdere facetten als het designen, implementeren, testen, upgraden en onderhouden van de nieuwste IoT applicaties. Je verantwoordelijkheden liggen bij het evalueren van de software vereisten, plannen van de architectuur, het coderen/beoordelen en uitvoeren van de integratie van het systeem en tot slot het controleren van de kwaliteit van de geleverde software en producten. Dit alles doe je vanuit een meedenkend en creatief perspectief waarbij je gaat voor het beste resultaat!

Als ervaren medior of senior applicatie engineer ben je de link tussen de klanten en het team en help je ze bij het implementeren van de RF chips. Je assisteert klanten van begin tot eind van een project met voornamelijk de embedded software. Hiermee ontwikkel je IoT applicaties die gebundeld en gebruiksklaar zijn gemaakt voor klanten. Doordat je in contact staat met de klanten zul je ad hoc moeten reageren op hun vragen en zijn je werkzaamheden erg zichtbaar in het eindresultaat van het project. Jij wordt gezien als expert op het gebied van de chips en IoT technologieën als IEEE 802.15.4 en ZigBee en kunt de klanten de juiste software development kits aanbieden. Op die manier draag je bij aan het bouwen van de IoT producten van de toekomst!

De organisatie is dus op zoek naar deskundige en enthousiaste collega’s die resultaatgericht te werk gaan en houden van een flexibele werkomgeving. Herken jij je in dit profiel? Check dan hieronder de specifieke functie eisen.

Functie-eisen

Embedded Software Engineer:

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van software ontwikkeling;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met (embedded) software ontwikkeling;
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen in C en C++;
 • Je hebt ervaring met Bluetooth, ZigBee en audio streaming applicaties als A2DP;
 • Je hebt ervaring met microcontroller platformen en/of met embedded Linux;
 • Ervaring met Python is een pre;
 • Je bent creatief en efficiënt in het verhelpen van bugs in software;
 • Je houdt van het werken van A tot Z en vrijheid in je functie!

Applications Engineer:

 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van Electrical Engineering;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met embedded software ontwikkeling (C en C++);
 • Je hebt ervaring met microcontroller platformen en/of met embedded Linux;
 • Je hebt ervaring in het werken met klanten en bent dus communicatief vaardig;
 • Ervaring met draadloze standaarden als ZigBee, BLE zijn een pre;
 • Het is een pre maar zeker geen verplichting wanneer je graag wereldwijd klanten bezoekt;
 • Je werkt graag ad hoc en houdt van oplossingsgericht te werk gaan!

Aanbod

 • Marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Een zeer goed pensioen plan;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een bonussysteem op basis van het bedrijfsresultaat;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan het Employee Stock Purchase Program;
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontplooien;
 • De mogelijkheid een impact te maken op de wereld in een dynamische omgeving!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.