Vakantiegevoel
Tips Geschatte leestijd: 2 minuten

Terug naar kantoor: zo behoud je je vakantiegevoel

Je kijkt maanden uit naar die langverwachte zomervakantie en je hoeft maar met je vingers te knippen of hij lijkt alweer voorbij te zijn. En dat vakantiegevoel verdwijnt vaak ook zomaar weer als sneeuw voor de zon. Weer een jaar wachten.. of toch niet! Wij vertellen je hoe je dat vakantiegevoel nog even vasthoudt.

Tip 1: Vakantiegevoel begint eigenlijk al vóór je vakantie

Voordat je je computer afsluit, het kantoorpand verlaat en je koffers pakt kun je al een hoop post-vakantiestress voor zijn. Zorg ervoor dat je je belangrijke deadlines hebt gehaald, zelfs als je daar wat extra uren voor moet maken. Achteraf ga je daar echt blij mee zijn, want je loopt niet achter de feiten aan als je terugkomt. Zorg daarnaast ook voor een duidelijke overdracht aan je collega’s, zodat zij dingen voor je kunnen oppakken als je weg bent.

Tip 2: Hoofd leeg, mailbox vol

Wanneer je met een opgeruimd hoofd terugkomt van vakantie en je vervolgens je volle mailbox ziet kun je snel in de stress schieten. Hoe beantwoord je al die e-mails tussen die eerste drukke werkdagen door? Plan een dag in, die je volledig besteed aan het opschonen van je mailbox. Laat je collega’s weten dat ze je de eerste werkdag nog niet met vragen kunnen bestormen of werk bewust de eerste dag thuis. Zo heb je de rest van de week al een stuk meer rust en overzicht.

Tip 3: Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Sommigen mensen zorgen ervoor dat hun huis opgeruimd is, voordat ze op vakantie gaat. Zo kom je een stuk relaxter thuis. Toch leert de ervaring dat je bij terugkomst alsnog een overvolle wasmand hebt en dat je koffer soms net iets te lang open op je slaapkamer blijft liggen. Wacht hier niet te lang mee. Plan bijvoorbeeld een extra vrije dag in voordat je weer aan de slag gaat, zodat je al je zaakjes op orde hebt.

Tip 4: Uiteten, terrasje pakken en een dagje strand

De dingen die je op vakantie doet kunnen thuis ook. Met het Nederlandse klimaat is het natuurlijk soms iets lastiger om te plannen, maar een keertje extra uiteten of een avondje op het terras kan altijd. Zo blijft de balans tussen werk en ontspanning ook na je vakantie goed en behoud je je vakantiegevoel door leuke zomeractiviteiten te doen.

Tip 5: Roep dat vakantiegevoel zelf op!

Ook werkt het hebben van voldoende napret om je vakantiegevoel te behouden. Praat met je collega’s en vrienden over je vakantieavonturen, scrol eens door je fotogalerij of luister je favoriete vakantieliedje. Daarnaast is voorpret ook een goeie tactiek. Al duurt het nog een jaar, denk vast na over je volgende trip!

Geloof het of niet, je komt wel weer sneller in het werkritme dan je denkt. Bovendien vind je hopelijk je baan leuk genoeg om er snel weer positieve energie van te krijgen. Als je echt in je vakantiedip blijft hangen is het misschien goed om jezelf de vraag te stellen of je nog wel goed op je plek zit bij je huidige werkgever.Wil je eens vrijblijvend in gesprek over jouw mogelijkheden op de banenmarkt? Onze Recruitment Consultants staan je graag te woord. Neem via deze button contact op!

Meer artikelen