Blog


 • Jouw ideale thuiswerkplek - De vooruitzichten verbeteren en mondjesmaat zien we hoe werkgevers de kantoren aanpassen zodat deze in de anderhalve meter samenleving passen. Desondanks zullen we het nog een periode zonder onze collega’s, maar ook zonder alle benodigdheden en handige gadgets op de werkplek moeten doen. Als developer kun je gelukkig vaak goed op afstand werken en heb je je laptop, muis en toetsenbord … Lees meer »
 • Digitaal solliciteren.. Hoe doe je dat? - Voordat (of tijdens) de Coronacrisis kom je er achter dat je niet helemaal meer tevreden bent over je huidige baan. Verschillende redenen kunnen hier aan ten grondslag liggen. Nemen de technische uitdagingen af? Ben je inmiddels al een X aantal jaren in dienst en ben je gewoonweg toe aan een nieuwe werkomgeving? Of zie je … Lees meer »
 • Event: TEQnation - Op 15 mei 2019 ging een deel van Java Professionals op verkenning in het hol van de leeuw: TEQnation. Het is de grootste Tech Conferentie van Nederland met zeker 1000 developers, 25+ bedrijven en meer dan 50 sprekers. Om 10:00 uur was de opening en werden we verwelkomd door Bert-Jan Schrijver, CTO van OpenValue. Na … Lees meer »
 • De meerwaarde van een recruiter voor IT bedrijven. - Vorige maand verscheen er op de blog een artikel over de meerwaarde van een recruiter voor kandidaten. Hier borduren we deze maand op voort met ene blog over de meerwaarde van een recruiter voor bedrijven. Je kent het wel, de mailtjes en belletjes van recruiters die weer een goede kandidaat hebben gevonden voor jouw bedrijf. … Lees meer »
 • De meerwaarde van een recruiter in de IT markt -   De markt vraagt tegenwoordig om duizenden IT’ers tegelijk en er blijven dagelijks nieuwe vacatures online komen. De berichten en invites van recruiters vliegen je om de oren, je zou dus denken dat er opties genoeg zijn om aan een baan te komen die goed bij je past. Toch blijkt dit lastiger dan je denkt, … Lees meer »
 • De evolutie van Big Data - Wat is Big Data? De afgelopen jaren is de aandacht voor Big Data flink gegroeid. Hoewel de term relatief nieuw lijkt, bestaat de term al lang. De term Big Data is een containerbegrip en de grens tussen gewone data en Big Data bleek niet helemaal scherp te zijn. Om deze grens scherper te maken, moet … Lees meer »
 • Data Science: wat is het en wat kun je ermee? - Het beroep ‘Data Scientist’ werd in 2012 in het Harvard Business Review uitgeroepen tot de meest sexy baan van de 21e eeuw. Termen als Big Data, Data Science en Data Analisten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Niet alleen de hype rondom Data Science is enorm, maar de vraag ook. Wat … Lees meer »
 • Internet of Things in een notendop - Je hebt het vast voorbij zien komen of je hebt het ergens gehoord; Internet of Things (IoT). Het lijkt tot nu toe allemaal vanzelfsprekend. Maar als iemand jou vraagt om het uit te leggen, dan lijkt het een willekeurige brei aan woorden in je hoofd en zie het dan nog maar eens uit te leggen. … Lees meer »
 • Met korting naar GOTO Amsterdam! - Het zal je als software developer, architect of software fanaat niet ontgaan zijn dat in juni 2017 GOTO Amsterdam weer plaatsvindt. Software ontwikkelingsbedrijf Trifork is de grote organisator van deze conferentie. Als vaste partner voor de werving & selectie voor Trifork E-Learning Solutions, Trifork Eindhoven en Trifork Amsterdam, kunnen wij vanuit Java Professionals jou 15% … Lees meer »
 • Verbeter je skills door een masterclass! - De toegevoegde waarde van een masterclass: dat is echt ideaal als je beter wilt programmeren. Masterclasses zijn goed voor je vaardigheden in programmeren! Een masterclass behoort tot een functie. Op het moment dat je een start maakt met je Masterclass ben je verzekerd van een baan. Maar wat voor voordelen heb je bij het volgen … Lees meer »
 • Java en Android mobile development - Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van mobiele applicaties, hoe gaat Java hiermee om? Zo ziet de wereld van mobiele apps eruit! Sinds Apple de iTunes store in 2008 heeft gelanceerd is er heel veel gebeurd. De wereld van mobiele apps brak open en de ontwikkelingen maakten een explosieve groei door. Tegenwoordig zijn er … Lees meer »
 • Het was even wachten maar hij is er, Java 8! - JDK8 is er eindelijk! Na lang wachten is het zover, wat kun je er mee? Lancering van de nieuwe Java versie Op dinsdag 18 maart is Java 8 gelanceerd. Oracle heeft de Java Development Kit 8 uitgebracht. Hiermee is het mogelijk om op een andere en nieuwe manier te programmeren binnen het platform. De eigenlijke … Lees meer »
 • Scala programmeertaal voor Java developers - Waarom is Scala zo interessant voor developers? De voordelen van Scala binnen de Java development. Scala programmeertaal Wat is Scala? Scala dankt haar naam aan een samenvoeging van twee woorden: Scalable Language. Maar waarom is het ontwikkeld? Martin Odersky, hoogleraar aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne, deed onderzoek om Java te verbeteren. Tijdens het … Lees meer »
 • Wat is java ten opzichte van andere talen? - Java is een programmeertaal en is onafhankelijk van een bepaald platform. Java, waaronder J2ME, J2SE en J2EE, is één van de populairste en meest gebruikte open-source programmeertalen van dit moment. De programmeertaal bestaat al sinds 1995 en dankt haar naam aan de koffie die de programmeurs dronken toen het ontwikkeld werd. Dus, wat is java? … Lees meer »
 • De salarisonderhandeling en de weg naar succes - Waarom zou je onderhandelen over jouw salaris? Omdat je anders niet krijgt wat je verdient! Salarisonderhandeling; waarom zou je? Je hebt uitzicht op je droombaan. Je hebt het contract bijna ondertekend. Je ziet het ook helemaal zitten. Alleen is er nog één puntje dat je moet bespreken. De salarisonderhandeling is aan de beurt! Over het … Lees meer »
 • Sollicitatiebrief schrijven? Hier zijn tips! - Voor velen is een sollicitatiebrief schrijven een groot drama, gebruik deze tips voor meer succes! De sollicitatiebrief Een sollicitatiebrief staat niet zomaar binnen een paar minuten op papier. Het is voor velen een hels karwei waar uren, dagen en soms wel weken aan voor af gaan. Waarschijnlijk ook voor jou. Nou wij hebben een paar … Lees meer »
 • Online solliciteren doe je zo! - Online solliciteren is meer dan alleen een formulier invullen. Wat doe jij met social media? Online solliciteren Even online solliciteren is er in dit tijdperk niet meer bij. Met de huidige ontwikkelingen draait het allemaal om jezelf zo goed mogelijk online te presenteren. Natuurlijk beschik je over facebook en twitter. Maar wist je ook dat … Lees meer »