Backend Developer


Introductie

Draai jij je hand niet om voor een beetje verantwoordelijkheid en werk je graag met de nieuwste technieken? Dan is deze toporganisatie uit Zoetermeer iets voor jou!

Organisatie

Een waardevolle bijdrage leveren voor de maatschappij is hét speerpunt voor deze organisatie uit Zoetermeer. Dit doen ze door software te ontwikkelen speciaal voor gemeentes en waterschappen. Denk hierbij aan creatieve cloud oplossingen voor het documenteren van bijvoorbeeld vergunningen. Bodeminformatie en handhaving, maar ook zaken zoals het aanvragen van een paspoort.

De afgelopen periode zijn zij, ondanks de Corona, flink gegroeid. Zo wordt er nu met maar liefst 240 man gewerkt vanaf twee vestigingen aan het maken van impact. Momenteel wordt er gewerkt aan de transitie naar On premise en Saas. Omdat de software wordt toegepast in vakgebieden waar een kleine fout al cruciaal kan zijn, zit hier een enorme uitdaging achter!

Functie

Als backend developer ga je aan de slag met een eigen product waarbij jij er voor zorgt dat dit probleemloos gebruikt kan worden door de klant. Je start jouw dag met een daily stand-up en kan daarna aan de slag met support of springt te hulp als er zich een Issue voordoet. In de middag bespreek je met je team de stories voor de volgende sprint en zet je dit klaar. Je sluit je dag af met een overleg met je collega’s waarbij dingen besproken en doorgespeeld worden naar de klant. In de technische stack werk je met de nieuwste dingen, zo zal jij hier werken met Java 16.

Het bedrijf werkt met korte lijnen, zo zijn er binnen een team bijvoorbeeld geen managers aangesteld (wel een scrummaster en een PO), veel zelfsturing dus. Er wordt gewerkt met nieuwe technieken en er is veel ruimte voor eigen inbreng en kennisdeling. Zo hebben ze een eigen academy. Ook ontspanning is belangrijk, aan het eind van de week sluit je af met een (digitale) vrijmibo met leuke activiteiten zoals een pubquiz!

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent leergierig, durft verantwoordelijkheid te nemen en houdt van aanpakken;
 • Bekend met (een deel van) de volgende stack: Java, Springboot en Hibernate, Maven & Typescript;
 • Pré: NPM, Node.js, Vue, Docker, RabbitMQ, SQL, Kubernetes, Git(lab), Jenkins;
 • Je bent flexibel in je werktijden mocht dit nodig zijn om een productieverstorende issue op te lossen;
 • Beheersing van Nederlands en Engels.

Aanbod

 • Prima salaris in overweging met jouw kennis en kunde;
 • Werken met de nieuwste technieken, zodra Java 17 uitkomt gaan ze gelijk over;
 • Mogelijkheid tot part-time werken (32 uur) en thuiswerken;
 • Uitzicht op een vast dienstverband
 • Pensioenregeling, 27 vakantiedagen, km vergoeding 0,39 cent;
 • Een gezellig team met professionele collega’s.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.