Android developer voor fiets- en wandelapplicatie


Introductie

Jij houdt wel van een uitdaging en durft volledig de verantwoordelijkheid te dragen voor de ontwikkeling van de Android app van een succesvol bedrijf. Het lijkt je tof aan de slag te gaan binnen een jong team waar je veel ruimte krijgt om je creatieve geest de vrije loop te laten. Voorliefde voor Android en woonachtig in de regio Eindhoven? Lees dan vooral verder!

Organisatie

Dit bedrijf is al jaren marktleider als producent en uitgever van geografische informatieproducten zoals plattegronden, fiets,- wandel,- en wegenkaarten via digitale media. Binnen de Benelux zijn ze de grootste aanbieder als het gaat om het aanbieden van routes en routeplanners via mobiele- en internetkanalen. Met meer dan 500.000 app downloads en een miljoen bezoeken per zijn ze momenteel het grootste recreatief fietsen en wandelen -platform in Nederland. Ze helpen we fietsers en wandelaars om de mooiste routes in Nederland, België en grensstreek met Duitsland te navigeren. Inmiddels zijn er ruim 50.000 routes uitgegeven en dit aantal groeit gestaag. Alles wordt bedacht in Eindhoven zelf, de apps, data en ontwikkeling, sales, beheer, magazines, eigen redactie, design en SEO, aan alles wordt gewerkt in Eindhoven.

Het kantoor ligt op steenworpafstand van het centraal station in Eindhoven en is dus zeer centraal gelegen. Er werken inmiddels zo’n 30 mensen waarbij het zelfsturende Development team jong en creatief is. De gemiddelde leeftijd op de werkvloer is 27 jaar. Er heerst nog een onwijs start-up gevoel en mensen krijgen veel vrijheid in het uitvoeren van hun werkzaamheden.

De sfeer is dynamisch, innovatief en er zijn weinig kaders. De oprichter zelf stuurt het zelfstuderende Development team wel enigszins aan, maar streeft vooral na dat niemand de baas is. Je krijgt vooral heel veel ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en creatieve hersenspinsels tot bloei te laten komen.

In de zomer downloaden gemiddeld 1000 mensen per dag de app. Op mooie zomerdagen wordt de app maarliefst zo’n 50.000 keer gebruikt. Vanwege het groeiende gebruik van de mobiele app, zoekt het team momenteel ter uitbreiding een Android Develper. Wanneer het je gaaf lijkt om te werken aan een concreet product dat veel gebruikt wordt en de rol van Native Android Developer je aanspreekt, is dit wellicht een interessante kans.

Functie

Als Android Developer ben jij volledig verantwoordelijk voor de Android app. Jij analyseert de wensen van de gebruikers en de technische mogelijkheden daarvan. Je werkt wel nauw samen met andere leden van het Development team om de integratie tussen de platformen te stroomlijnen. De applicaties worden ontwikkelt voor de recreanten die van de producten gebruikmaken. Belangrijk is dat je de beleving van hen hierin meeneemt.

Momenteel werkt er 1 developer aan Android én iOS app. Het is de bedoeling dat jij zelfstandig de kwaliteit en performance van de Android app bewaakt. Jij houdt jezelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de tech industrie en bent dus ook in staat om de app zo snel mogelijk up-to-date te houden met deze nieuwste ontwikkelingen. Je werkt ook aan de nieuwe functionaliteiten die de gebruikers graag in de app zouden zien. Dit zijn dingen zoals: turn-by-turn gesproken navigatie, tablet optimalisatie, inloggen binnen de app en favorieten synchroniseren tussen de platformen.

Het team houdt erg leuk met z’n allen door regelmatig gezellige etentjes met elkaar te hebben en dagen erop uit te trekken. Dit geeft de teamspirit iedere keer weer een goede boost maar bovenal willen ze het hier ook erg leuk hebben met elkaar. Er is veel lol op de werkvloer en een goede balans tussen werk en privé.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO of WO-studie in de richting van Informatica;
 • Bij voorkeur ten minste 1 jaar ervaring met Android ontwikkeling;
 • Je hebt minimaal 1 Android app in de Play Store staan;
 • Het werkt in je voordeel als je ervaring hebt met JSON data en REST webservices;
 • Zelfstandig karakter en je houdt niet van een cultuur waar mensen de baas spelen;
 • Je bent een teamplayer die eager is als het gaat om nieuwe ontwikkelingen;
 • Ook ben je creatief, leergierig, analytisch sterk en communicatief vaardig;
 • Je hebt een voorliefde voor Open Source technologieën.

Aanbod

 • Goed salaris op basis van ervaring, opleiding en kennis;
 • 25 vakantiedagen, vakantiegeld plus de mogelijkheid om dagen bij te kopen;
 • Gratis OV-jaarkaart, collectieve ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding;
 • Volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Jonge, informele werksfeer waar je veel verantwoordelijkheden, creatieve ruimte en vrijheid krijgt;
 • De mogelijkheid om als Native Android Developer te werken;
 • Tot slot een aantrekkelijke bonusregeling!

Inlichtingen

Heb jij al een aantal Android apps ontwikkelt en lijkt het je gaaf hier fulltime en dedicated mee bezig te zijn? Hecht jij namelijk veel waarde aan creatieve vrijheid en wil je aan de slag in een zelfsturend team? Dan is dit mogelijk jouw nieuwe baan!

Sollicitatie

Laat je cv achter via onderstaande sollicitatie button of stuur deze naar info@java-professionals.nl. Voor vragen over de vacature kun je ons uiteraard ook bellen of contact opnemen via de chat. Vraag dan naar Rhiana.